Cum sa faci chec de ciocolata cu branza dulce de vaci

Checul nu lipseste de pe mesele romanilor, in zilele de sarbatoare. Iti propunem, azi, o reteta simpla care iti va oferi un gust de neuitat si admiratia oricarui om ce-ti va trece pragul: chec cu ciocolata si branza dulce de vaci.

Chec cu ciocolata si branza dulce de vaci: Ingrediente:

– 3 oua pastrate la temperatura camerei;

– 100 grame de zahar;

– un praf de sare;

– 50 mililitri de ulei;

– 50 mililitri de lapte pastrat la temperatura camerei;

– un gram de vanilie/ o lingurita de zahar vanilat;

– 160 grame de faina;

– 2 linguri de cacao;

– o lingurita de praf de copt.

Chec cu ciocolata si branza dulce de vaci. Ingrediente pentru umplutura:

– 250 grame de branza dulce de vaci;

– 4 linguri de zahar;

– 2 linguri de amidon;

– un gram de vanilie.

Chec cu ciocolata si branza dulce de vaci. Mod de preparare:

- da prin sita faina, cacaua si praful de copt.

- amesteca cele 3 ingrediente de mai sus.

- bate ouale cu zahar, sare si vanilie circa 2 minute, pana obtii o spuma pufoasa si densa.

- continua sa amesteci cu mixerul la viteza medie si adauga ulei.

- amesteca bine de tot, apoi toarna aptele si amesteca din nou.

- incorporeaza ingredientele uscate si amesteca cu mixerul la viteza mica sau cu spatula.

- adauga, in vasul cu branza, zahar, vanilie si amidon, apoi paseaza ingredientele cu blenderul vertical, pentru a obtine o compozitie omogena. Trasfera, apoi, compozitia intr-un pos de patiserie.

- tapeteaza baza unei forme detasabile (20 cm) cu hartie de copt, toarna aluatul, uniformizeaza-l si formeaza o plasa din crema de branza, formand fasiile din 2 straturi.

- introdu forma in cuptorul preincalzit pana la 180 grade, timp de 35-40 minute. Verifica checul cu scobitoarea.

- lasa checul sa se raceasca putin(cam 10 minute), apoi treci cu un cutit subtire pe margini si lasa-l pe gratar, pana se raceste complet;

- taie checul in felii de-a lungul fasiilor de branza, mici prajituri.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci banana bread sau chec de banane