Branzoaicele sunt gustari minunate, pe care le poti servi in orice moment al zilei! Dimineata, cu o cana de lapte , la pranz sau seara, ca pe desert. Stii, insa, vreo reteta pentru acest preparat? Daca nu, iti propunem una simpla si cu rezultate garantate!
Branzoaice. Ingrediente aluat:
- un kilogram de faina;
- 200 grame de zahar;
- 14 grame de drojdie uscata;
- 6 oua medii;
- ½ litru de lapte;
- 100 mililitri de ulei;
- un praf sare.
Branzoaice. Ingrediente umplutura:
- un kg branza de vaci;
- 200 grame de zahar;
- 4 oua medii;
- esenta de vanilie;
- zahar vanilat
Branzoaice. Ingrediente uns:
- 2 galbenusuri;
- 5 linguri de zahar.
Branzoaice. Mod de preparare:
- pune faina, sarea si drojdia intr-un castron;
- adauga ouale batute cu zaharul, uleiul si laptele caldut.
- fa un aluat pe care il vei lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
- presara faina pe masa si rastoarna aluatul.
- framanta pana obtii un aluat usor de modelat, care nu se lipeste de maini.
- imparte aluatul in 15-16 bile cat de cat rotunde.
- intinde fiecare bila de aluat pana vei obtine un cerc.
- fa sase crestaturi, dar lasa centrul necrestat.
- amesteca zaharul cu branza si ouale si zaharul. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale, deoarece va curge in cuptor.
- aseaza in centrul cercului cate doua linguri de compozitie. Aduna, mai intai, trei petale (una da, una nu) deasupra umpluturii. Apoi adu si celelalte trei petale, creands o forma asemanatoare unui trandafir.
- unge deasupra cu galbenusul batut cu lapte;
- introdu branzoaicele la cuptorul incins la 200 grade si le lasam pana se rumenesc suficient.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa recunosti tipurile de branza