Orezul cu lapte se pregateste la masa de seara si se obtine similar cu grisul cu lapte.
Ingrediente reteta orez cu lapte:
- 4 cesti lapte,
- o ceasca orez,
- vanilie,
- un praf de sare,
- 3 linguri zahar,
- scortisoara,
- optional, coaja rasa de lamaie sau portocala.
Mod de preparare orez cu lapte:
##STEP##
Se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert Intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie sau putina vanilina (de preferinta lapte proaspat nefiert). ##END STEP##
##STEP##
Se fierbe incet pe foc mic amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fund. ##END STEP##
##STEP##
Cand este aproape fiert, se adauga zaharul si un praf de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor. ##END STEP##
##STEP##
In ultimul minut de fierbere se poate adauga si razatura de lamaie sau portocala. ##END STEP##
##STEP##
Se scoate vanilia si se rastoarna orezul intr-o compotiera. ##END STEP##
Mod de servire orez cu lapte:
Se serveste cald sau rece, simplu, cu scortisoara pisata sau cu dulceata de visine.
Citeste si:
>> Orez cu lapte si fructe preparat in forma la cuptor
>> Cum sa prepari SUTLAC(Sütlaç) - orez cu lapte in varianta turceasca