La fel de parfumat ca serbetul din flori de salcam este si acest desert dulce obtinut din floare de tei.
Folosit sub forma de infuzie pentru ceai, teiul are un efect calmant asupra organismului. Afla ce efect are asupra spiritului gustul dulce al serbetului de tei si pune in practica aceasta reteta cu parfum de tei.
Ingrediente:
- 250 g floare de tei,
- 1 kg zahar,
- 1 lingurita zeama de lamaie.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege floarea de tei de codite si de frunzulitele verzi, se opareste cu 1 litru de apa si se fierbe ΒΌ de ora. Se strecoara printr-un tifon. ##END STEP##
##STEP##
Se pune la topit in vasul de dulceata la foc foarte mic zaharul cu cu 3 pahare de zeama strecurata si limpezita. ##END STEP##
##STEP##
Cand zaharul s-a topit se impinge vasul pe foc iute, la fiert. Se ia spuma si se leaga ceva mai tare. ##END STEP##
##STEP##
Se incearca daca este legat dand drumul la cateva picaturi intr-o ceasca cu apa foarte rece. ##END STEP##
##STEP##
Daca picaturile nu se dizolva indata si se pot lua intre degete, serbetul este gata si se ia de pe foc. Daca nu este gata, se lasa sa mai fiarba, incercand din nou. ##END STEP##
##STEP##
Se va incerca de 2 - 3 ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat. Cand fierbe, se sterg marginile vasului cu o carpa curata inmuiata in apa rece ca sa se curete zaharul intarit pe margini si care face sa se zahariseasca serbetul. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga putina vanilie. Se da la o parte si cand s-a racorit se freaca cu facaletul. Cand incepe sa se albeasca se toarna zeama de lamaie. ##END STEP##