Florile de salcam au un parfum deosebit pe care il puteti savura la propriu preparand acest serbet.
Ingrediente:
- 1 kg floare de salcam,
- un kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege floarea de salcam, se opareste cu 1 litru de apa si se lasa sa fiarba acoperit, ca sa nu-si piarda parfumul, pana scade aproape la jumatate. ##END STEP##
##STEP##
Se pune la topit In tingirea de dulceata la foc foarte mic zaharul cu cu 3 pahare de zeama strecurata si limpezita. ##END STEP##
##STEP##
Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute, la fiert. ##END STEP##
##STEP##
Se ia spuma si se leaga ceva mai tare. ##END STEP##
##STEP##
Se incearca daca este legat dand drumul la cateva picaturi intr-o ceasca cu apa foarte rece. Daca picaturile nu se dizolva indata si se pot lua intre degete, serbetul este gata si se da imediat jos de pe foc. ##END STEP##
##STEP##
Daca nu este gata, se lasa sa mai fiarba, incercand din nou. Se va incerca de 2 - 3 ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat. ##END STEP##
##STEP##
Cand fierbe, se sterg marginile tingirii cu o carpa curata inmuiata in apa rece ca sa se curete zaharul intarit pe margini si care face sa se zahariseasca serbetul. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga putina vanilie. Se da la o parte si cand s-a racorit, se freaca cu facaletul. Cand incepe sa se albeasca se toarna zeama de lamaie. ##END STEP##