Obtinut doar din zahar si apa, serbetul de zahar ars este un dulce de casa foarte usor de preparat.
Ingrediente:
- 1,250 kg zahar,
- 4 pahare apa.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, un kg de zahar cu patru pahare de apa. ##END STEP##
##STEP##
Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute, la fiert. Intr-o tigaie foarte curata, preferabil de aluminiu, se ard 250 g zahar si se sting cu un pahar de apa fierbinte. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca pe coltul aragazului si se toarna in tingire, cand siropul pentru serbet este aproape legat. Se fierbe din nou. ##END STEP##
##STEP##
Se incearca daca este gata, punand cateva picaturi intr-o ceasca cu apa rece. ##END STEP##
##STEP##
Daca picaturile nu se dizolva imediat si se pot lua intre degete, atunci serbetul este gata. ##END STEP##
##STEP##
Se va incerca de 2 - 3 ori, pentru ca serbetul sa iasa potrivit de legat. ##END STEP##
##STEP##
Daca este gata, se ia de pe foc, se acopera cu o carpa uda si cand s-a racorit, se ia la frecat. ##END STEP##