Pentru serbetul de vanilie se folosesc batoane de vanilie.
La fiecare kilogram de zahar este nevoie de un baton de vanilie.
Ingrediente:
- 1 kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- un baton vanilie.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pun in tingirea de dulceata sa se inmoaie zaharul cu trei pahare de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa pe marginea masinii pana se topeste tot zaharul. ##END STEP##
##STEP##
Se fierbe apoi pe foc iute si cand siropul este aproape legat, se adauga un baton de vanilie. ##END STEP##
##STEP##
Se ia spuma, din cand in cand, pana se leaga bine. ##END STEP##
##STEP##
Se incearca daca este gata, punand cateva picaturi intr-o ceasca cu apa rece. ##END STEP##
##STEP##
Daca picaturile nu se dizolva imediat si se pot lua intre degete, atunci serbetul este gata. ##END STEP##
##STEP##
Se va incerca de 2 - 3 ori, pentru ca serbetul sa iasa potrivit de legat. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte si cand s-a racorit, se ia la frecat pana isi schimba culoarea. ##END STEP##
##STEP##
Daca este necesar, se framanta si cu mana ca sa devina ca alifia si se pune in borcan. ##END STEP##