Din categoria dulciurilor preparate in casa face parte si rulada umpluta cu mere si marmelada.
Ingrediente:
150 grame faina,
125 grame unt,
2 galbenusuri,
drojdie cat o nuca,
o lingura zahar,
un praf de sare,
3 linguri marmelada de mere.
Mod de preparare:
##STEP##
Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul, se face loc la mijloc, se pun galbenusurile, sarea si drojdia muiata cu o lingura de zahar. ##END STEP##
##STEP##
Se framanta aluatul. Se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora. ##END STEP##
##STEP##
Se intinde o foaie destul de subtire, deasupra se pune marmelada de mere in strat de asemenea foarte subtire, se ruleaza, se da la cuptor la foc potrivit. ##END STEP##
Mod de servire:
Dupa ce s-a racit, se taie felii groase de un deget. Rulada cu mere si marmelada poate fi servita impreuna cu o ceasca de ceai sau cafea.