Din categoria prajiturilor de casa face parte si rulada cu marmelada.
Pentru aceasta reteta se poate folosi marmelada de zmeura.
Ingrediente:
6 oua,
6 linguri de zahar,
3 linguri de faina,
2 linguri de marmelada
Mod de preparare:
##STEP##
Se freaca galbenusurile cu zaharul pisat. Cand compozitia se ingroasa si incepe sa se albeasca, se amesteca usor cu faina si cu albusurile spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna pe o tava dreptunghiulara, cu marginile joase, unsa cu unt si presarata cu faina. ##END STEP##
##STEP##
Se coace la foc bun. Se rastoarna pe un servet, se unge repede cu marmelada si se ruleaza cat este fierbinte, cu ajutorul servetului. ##END STEP##
##STEP##
Se presara zahar deasupra si dupa ce s-a racit se taie felii. ##END STEP##
In loc de marmelada, aceasta rulada se poate umple si glasa cu crema de ciocolata.