Reteta: Turta dulce de post

Aceasta reteta de turta dulce este una simpla, fara ou.

Ingrediente:

450 grame faina,

250 grame zahar,

1/2 pahar apa,

o lingurita bicarbonat,

un varf de lingurita de scortisoara,

un varf de lingurita de cuisoare,

un pahar nuci,

coaja de portocale,

ulei pentru uns tava.

Mod de preparare:

##STEP##

Se ard intr-o cratita 150 grame zahar si se sting cu 1/2 pahar de apa. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca cu 100 grame zahar. ##END STEP##

##STEP##

Se cerne intr-un castron faina, se toarna incet siropul amestecand bine, se adauga bicarbonatul proaspat cernut, scortisoara si cuisoarele pisate, iar la sfarsit nucile si putina coaja rasa de portocale sau coaja de portocale zaharisita. ##END STEP##

##STEP##

Se unge tava cu ulei, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste dupa ce s-a racit.