O reteta dulce cu fructe uscate este rulada cu alune si nuci.
Ingrediente:
6 oua,
160 grame zahar,
140 grame faina.
Umplutura:
ΒΌ litru lapte,
60 grame alune,
60 grame nuci,
3 linguri de zahar,
3 linguri de pesmet,
un varf cutit de cafea macinata.
Mod de preparare:
##STEP##
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina si albusurile spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se unge cu unt o forma dreptunghiulara, cu marginile joase, se toarna compozitia intr-un strat cat mai subtire si se coace la cuptor, fara sa se rumeneasca. ##END STEP##
##STEP##
Cat se coace aluatul, se pregateste umplutura:
se oparesc cu un sfert de litru de lapte 60 grame alune si 60 grame nuci, ambele pisate, adaugand zahar dupa gust, un varf de cutit de cafea macinata si 3 linguri de pesmet fin. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca bine pana se face ca o crema. Cand aluatul este copt, se desprinde foaia de pe tava cu un cutit lung si subtire si se unge cu crema de nuci. ##END STEP##
##STEP##
Se ruleaza repede, cat este inca fierbinte. ##END STEP##
##STEP##
Se unge rulada cu spuma de albus, se presara zahar granulat si se da cateva minute la cuptor, la foc slab, pana se usuca deasupra. ##END STEP##