Pentru ca jeleul sa se inchege, este nevoie sa se introduca in compozitie mai multe foi de gelatina.
Ingrediente:
120 grame zahar,
8 foi gelatina,
o lingura cacao.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune pe foc laptele, zaharul, gelatina muiata cu putina apa fierbinte si vanilie. ##END STEP##
##STEP##
Se tine pana cand se infierbanta si zaharul se moaie bine. Cand zaharul s-a topit, se vantura compozitia putin ca sa se mai racoreasca, apoi se desparte exact in doua. ##END STEP##
##STEP##
Jumatate din compozitie se toarna in forma de tabla si se pune la gheata ca sa se prinda. Cealalta jumatate se tine pe marginea aragazului, adaugand in ea, dupa dorinta, o lingura de cacao dizolvata in apa cu putin zahar sau cateva picaturi de carmin care sa o coloreze in rosu. ##END STEP##
##STEP##
Cand compozitia din forma a inceput sa se prinda, se toarna deasupra cealalta jumatate, bine racorita. ##END STEP##
##STEP##
Se da din nou la gheata, si se lasa pana se intareste complet. Cand se rastoarna, se introduce o clipa forma in apa fierbinte. ##END STEP##
Mod de intrebuintare:
Acest jeleu bicolor se foloseste la prajituri si torturi. Jeleul in doua culori poate fi rosu-alb, alb-maro sau alta combinatie, dupa preferinta.