O glazura simpla, fara coloranti folosita la imbracarea torturilor si prajiturilor este glazura alba de albus.
Ingrediente:
un albus,
4 linguri de zahar pudra,
zeama de lamaie.
Mod de preparare:
##STEP##
Se freaca cu o lingura curata de lemn (nu se bate cu telul), un albus cu zahar pisat, trecut printr-o sita foarte fina, adaugat cu incetul (cantitatea de zahar variaza dupa marimea albusului). ##END STEP##
##STEP##
Se freaca viguros si continuu pana se face o pasta uniforma, potrivit de groasa. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga cateva picaturi de lamaie. ##END STEP##
##STEP##
In acest din urma caz, se adauga ceva mai mult zahar si se toarna cu un cornet de hartie umplut pe trei sferturi. ##END STEP##
##STEP##
Se taie o deschizatura foarte mica la varf si se plimba cornetul deasupra tortului, strangandu-l usor cu mana ca sa iasa un fir egal de glazura. ##END STEP##
##STEP##
Se fac diferite linii si figuri. ##END STEP##
Glazura alba de albus se intrebuinteaza la glasat tortul si la decoratiuni.