Pentru aceasta reteta de portocale sunt date cantitatile minime. Pentru dulceata de portocale se folosesc fructe cu coaja groasa si potrivit de mari.
Ingrediente:
- 3 portocale cu coaja groasa,
- 1 kg zahar,
- 3 pahare apa,
- zeama de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare:
##STEP##
Se rade coaja galbena, dar nu de tot, ci numai cat sa se ia partea lucioasa de deasupra. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa stea 24 ore in apa rece, la loc racoros. ##END STEP##
##STEP##
Se pun apoi la fiert in apa, pana se inmoaie de tot si pot fi strapunse de dintii furculitei. ##END STEP##
##STEP##
Se dau la o parte si se pun o ora in apa rece. ##END STEP##
##STEP##
Se scot, se scurg de apa, se taie felii transversale, apoi In bucati potrivit de mari, indepartandu-se samburii. ##END STEP##
##STEP##
Se pun pe foc moale, in vasul de dulceata, zaharul si trei pahare de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se tin pana se topeste zaharul, se da apoi la foc iute, se ia spuma la primele clocote si se lasa sa fiarba pana se leaga bine. ##END STEP##
##STEP##
Se da tingirea la o parte, se pun bucatile de portocale, se lasa sa stea circa 10 minute, se pune din nou pe foc iute sa fiarba pana se leaga cat trebuie. ##END STEP##
##STEP##
Se ia spuma din timp in timp. La ultimele clocote, se adauga si zeama de la 1/2 de lamaie. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte si se toarna in borcan. ##END STEP##