Covrigeii cu migdale sunt aromati deoarece in compozitia lor se pune coaja rasa de lamaie sau de portocale si scortisoara.
Ingrediente:
4 oua,
250 grame zahar vanilat,
100 grame unt proaspat,
350 grame faina,
coaja de lamaie sau scortisoara,
un praf de sare,
un pumn de migdale.
Mod de preparare:
##STEP##
Se freaca ouale cu zaharul vanilat si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga untul frecat spuma, faina si putina coaja rasa de lamaie sau scortisoara. Se framanta bine. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sul, se taie bucati si fiecare bucatica se rasuceste pe masa de aluat, lipind capetele in forma de covrigei. ##END STEP##
##STEP##
Se ung cu albus, se presara migdale sfaramate si se coc la foc potrivit. ##END STEP##
Covrigeii cu migdale sunt cel putin la fel de buni ca si covrigeii vanilati.