Reteta: Chec cu rahat

Un chec economic aromat si usor de preparat este checul cu rahat.

Ingrediente:

2 oua,
280 grame faina,
200 grame zahar,
150 grame ulei,
150 grame lapte,
½ lingurita de bicarbonat,
4-5 bucati de rahat,
½ pahar de nuci amestecate cu stafide,
coaja de portocala zaharisita.

Mod de preparare:

##STEP##

Se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste simtitor. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul proaspat cernut si faina, iar la sfarsit nuca si stafidele. ##END STEP##

##STEP##

Se unge forma cu unt si se presara faina. Se toarna o parte din compozitie, se asaza bucatile de rahat (dupa ce au fost facute mici suluri cu mana) si se toarna restul de compozitie. ##END STEP##

##STEP##

Se coace o ora la foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Pentru a obtine coaja de portocala zaharisita folosim portocale, cate dorim, si un sirop alb din 1 kg zahar, 1 litru apa, ½ baton de vanilie. ##END STEP##

##STEP##

Se cojesc portocalele in sferturi cat mai intregi. Se pun la fiert cu apa multa, tinandu-le pana incep sa se inmoaie, adica sunt usor patrunse de furculita. ##END STEP##

##STEP##

Se dau deoparte, si se limpezesc in mai multe ape reci. Se pun din nou la fiert, intr-un sirop foarte slab, la foc mic. ##END STEP##

##STEP##

Dupa o ora se dau cu totul deoparte. A doua zi se pun iarasi la fiert pentru o ora tot la foc mic, mai adaugand o cantitate de sirop ceva mai concentrat. ##END STEP##

##STEP##

Aceasta operatie se mai repeta inca doua zile consecutive, adaugand de fiecare data sirop tot mai concentrat, pana sunt cojile bine patrunse de zahar. ##END STEP##

##STEP##

Se dau deoparte, se scurge siropul, iar cojile se aseaza in borcan. ##END STEP##

##STEP##

Siropul se fierbe deoparte, adaugand la un litru sirop o lingura de glucoza, pana e destul de legat, si anume, luand o picatura de sirop intre degete, il simtim ca un clei gros. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna in borcan peste coji, atat cat sa le acopere bine. Cat fierbe siropul, se sterg marginile cratitei cu o carpa uda, pentru ca sa nu se zahariseasca. ##END STEP##