O reteta dulce care se combina cu sos de vanilie sau de ciocolata este budinca de castane.
Ea se prepara din urmatoarele ingrediente:
- 40 grame castane,
- 150 grame unt proaspat,
- 200 grame zahar vanilat,
- 6 oua,
- unt pentru uns forma.
Mod de preparare:
##STEP##
Se cresteaza coaja castanelor si se pun la fiert cu apa rece. Se lasa sa fiarba. ##END STEP##
##STEP##
Se dau la o parte, se scot cate putine o data si se curata cat sunt foarte fierbinti. ##END STEP##
##STEP##
Numai asa se poate lua usor pielita subtire de pe ele. ##END STEP##
##STEP##
Se fierb apoi cu apa pana se inmoaie. ##END STEP##
##STEP##
Se scurg si se trec prin masina de tocat si apoi printr-o sita rara, cat sunt calde. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca spuma untul cu galbenusurile si zaharul vanilat. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cu castanele date prin sita. La sfarsit se adauga albusurile spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se unge o forma bine cu unt, se toarna compozitia si se fierbe o ora in baie de apa. ##END STEP##
Mod de servire:
Se rastoarna, se serveste calda cu sos de ciocolata sau de vanilie.