Gustul aromat al cafelei face din aceasta budinca sa fie o reteta dulce foarte apreciata. Iata ce pasi trebuie sa urmezi ca sa obtii in final un desert delicios.
Ingrediente:
- 200 grame miez de franzela,
- o ceasca cu cafea concentrata,
- 750 g unt proaspat,
- 6 galbenusuri,
- 150 grame zahar vanilat,
- unt pentru uns forma.
Pentru sos:
- 1/2 l lapte,
- 4 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- o lingurita fecula sau faina,
- vanilie.
Mod de preparare:
##STEP##
Se inmoaie miezul de franzela cu o ceasca de cafea concentrata, calda. Indata ce s-a inmuiat se trece prin sita. ##END STEP##
##STEP##
Separat se freaca untul proaspat cu galbenusurile si cu zaharul vanilat. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cu painea trecuta prin sita si dupa gust si cu un pumn de migdale taiate marunt. ##END STEP##
##STEP##
La urma se adauga si albusurile spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se unge bine cu unt o forma, se presara cu faina, se toarna compozitia si se fierbe o ora in baie de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se rastoarna si se serveste cu sos de vanilie. ##END STEP##
##STEP##
Se fierbe laptele, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula, sau In lipsa, faina. ##END STEP##
##STEP##
Cand crema a crescut, se toarna incet laptele cald, amestecandu-se continuu. ##END STEP##
##STEP##
Se pune totul la foc, fara sa mai fiarba, tinandu-se pana se mai ingroasa. ##END STEP##
Budinca de cafea se serveste calda sau rece, dupa preferinte.