Peltea de mure

Acest desert dulce se prepara din fructe si zahar, astfel ca pentru fiecare kilogram de mure se adauga unul de zahar.

Ingrediente:

- 1 kg mure,

- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg murele, se pun la foc intr-o cratita cu apa sa le cuprinda si se lasa sa fiarba cam o jumatate de ora. ##END STEP##

##STEP##

Se da la o parte si dupa ce s-a racit, se stoarce printr-un tifon des, pana ce iese zeama. Se lasa sa se limpezeasca. ##END STEP##

##STEP##

Se pune 1 litru de zeama la fiert cu 1 kg de zahar, se lasa pe foc mic pana se topeste, se pune apoi sa fiarba la foc iute si se ia spuma cu grija, de cate ori se ridica. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba pana se leaga ca pentru serbet. Se incearca daca este gata punand putina peltea pe o farfurioara. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce s-a racit, se desparte cu lingurita in doua, formand o carare. Daca nu se uneste la foc pelteaua este gata. In acest timp se da tingirea la o parte, ca sa nu mai fiarba siropul. ##END STEP##

##STEP##

Cand este trecuta de fiert, pelteaua devine cleioasa. ##END STEP##

Se toarna fierbinte in borcane, avand grija sa invelim borcanul cu o carpa uda ca sa nu se sparga, daca este de sticla.