Marmelada de mere

Pentru marmelada de mere se aleg fructe tari si sanatoase, care nu sunt fainoase.

Ingrediente:

- mere,
- 600 g zahar la kilogramul de mere

Mod de preparare:

##STEP##

Merele curatate se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. ##END STEP##

##STEP##

Se pun la fiert cu apa cat sa le cuprinda, intr-o cratita acoperita. Nu se amesteca. ##END STEP##

##STEP##

Cand sunt moi, se trec prin sita si se pun din nou la fiert, adaugand zaharul. Se leaga bine. ##END STEP##

##STEP##

Se incearca daca este gata punand putin pe o farfurioara. Daca nu lasa zeama imprejur, este destul de legata. ##END STEP##

##STEP##

Se da la o parte, se acopera cu un servet ud si se lasa sa se mai racoreasca putin, dar nu de tot. ##END STEP##

##STEP##

Borcanele, fie de pamant, fie de sticla, bine spalate cu apa fierbinte si cu soda, se limpezesc, se sterg, se mai usuca in gura cuptorului si cat sunt calde inca, se toarna marmelada in ele. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa se racoreasca complet si se leaga bine cu hartie pergament. ##END STEP##

Marmelada se pastreaza ca si celelalte conserve din fructe in spatii uscate si racoroase si se consuma de regula in anotimpul rece.