Gogosi din aluat pripit

Pentru gogosile din aluat pripit se poate pregati un sos de cacao sau de ciocolata.

Ingrediente:

un pahar apa,

100 grame unt,

o lingura rasa de zahar,

un praf de sare,

200 grame faina,

4 oua,

untura pentru prajit,

o lingura zahar vanilat.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea. ##END STEP##

##STEP##

Cand apa incepe sa clocoteasca, se trage pe marginea masinii si se da drumul, deodata, la toata faina. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe masina, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe cratita. ##END STEP##

##STEP##

Se da cu totul la o parte si dupa ce s-a mai racorit, se pun pe rand ouale. Nu se pune oul urmator decat dupa ce primul a fost bine cuprins in pasta. ##END STEP##

##STEP##

Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. Se ia cu o lingurita din compozitie, se introduce in untura fierbinte si se rumenesc gogosile pe ambele parti. ##END STEP##

##STEP##

Se scot cu lingura cu gauri, se presara zahar vanilat si se servesc calde, cu sirop de fructe sau cu sos de ciocolata. ##END STEP##