Pentru gogosile din aluat pripit se poate pregati un sos de cacao sau de ciocolata.
Ingrediente:
un pahar apa,
100 grame unt,
o lingura rasa de zahar,
un praf de sare,
200 grame faina,
4 oua,
untura pentru prajit,
o lingura zahar vanilat.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea. ##END STEP##
##STEP##
Cand apa incepe sa clocoteasca, se trage pe marginea masinii si se da drumul, deodata, la toata faina. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe masina, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe cratita. ##END STEP##
##STEP##
Se da cu totul la o parte si dupa ce s-a mai racorit, se pun pe rand ouale. Nu se pune oul urmator decat dupa ce primul a fost bine cuprins in pasta. ##END STEP##
##STEP##
Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. Se ia cu o lingurita din compozitie, se introduce in untura fierbinte si se rumenesc gogosile pe ambele parti. ##END STEP##
##STEP##
Se scot cu lingura cu gauri, se presara zahar vanilat si se servesc calde, cu sirop de fructe sau cu sos de ciocolata. ##END STEP##