O glazura de ciocolata la minut pentru torturi este glazura de ciocolata fara foc.
Ingrediente:
100 grame ciocolata,
100 grame zahar,
2 linguri apa rece.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune intr-o cratita mica ciocolata taiata marunt cu o lingura de apa; se tine la cald in alt vas cu apa clocotita, pana se topeste. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cu lingura pana ce devine ca o crema. Separat se freaca Intr-un castron zahar foarte fin cu doua linguri de apa rece. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca mult si viguros, pana se face ca un serbet. Se amesteca cu ciocolata topita. ##END STEP##
##STEP##
Se pune cu totul intr-un vas cu apa clocotita, dar nu pe foc. Cand este destul de moale, se toarna dintr-o data peste tort (nu se pune cate putin cu lingura, deoarece suprafata nu ar iesi egala) si se intinde repede cu un cutit. ##END STEP##