Dulceata de piersici

Dulceata de piersici

Dulceata de piersici se prepara de obicei vara si se conserva in borcane de sticla.

Cantitatile orientative pentru dulceata de piersici sunt cele de mai jos, dar puteti sa folositi mai multe piersici si mai mult zahar, daca doriti sa obtineti o cantitate mai mare de dulceata.

Ingrediente:

- o farfurie adanca plina cu piersici (curatite si fara samburi),
- un kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- vanilie,
- zeama de la ½ lamaie.

Ingrediente:

##STEP##

Se aleg piersicile rosii, tari, care se desfac de pe sambure. ##END STEP##

##STEP##

Se curatade pielite si se rup In jumatati, sau se taie mai mic, dupa placere. ##END STEP##

##STEP##

Se tin 2 ore in apa limpede de var, se limpezesc in apa rece si se scurg. ##END STEP##

##STEP##

Se pune zaharul in tingire cu 3 pahare de apa pe masina si dupa ce s-a topit zaharul, se ia spuma si se lasa sa fiarba pana se leaga ca un serbet. ##END STEP##

##STEP##

Se pun piersicile, putina vanilie si se dau un sfert de ora la o parte sa-si lase fructele zeama. ##END STEP##

##STEP##

Se pun apoi sa fiarba la foc iute. ##END STEP##

##STEP##

Cand dulceata este aproape gata, se adauga zeama de lamaie. ##END STEP##

##STEP##

Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa. ##END STEP##