Dulceata de pepene galben

Dulceata de pepene poate fi obtinuta atat din pepene verde, cat si din pepene galben.

Iata o reteta de dulceata cu pepene galben.

Ingrediente:

- o parfurie adanca plina cu cuburi de pepene galben,
- 1 kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg pepeni cantalupi, cu miezul tare si parfumat. ##END STEP##

##STEP##

Se taie in doua si se indepareaza semintele. Se curata coaja, iar miezul se taie in cuburi potrivit de mari si cat mai egale ca marime, pana ce avem o farfurie adanca plina. ##END STEP##

##STEP##

Se pun cuburile intr-un tifon si se introduce cu totul intr-o oara cu apa clocotita. ##END STEP##

##STEP##

Nu trebuie sa fiarba in clocote ci se tine pe marginea masinii pana ce sunt bine patrunse. ##END STEP##

##STEP##

Se limpezesc in apa rece si se scurg. Se pune la foc zaharul cu 3 pahare de apa pe masina si dupa ce s-a topit zaharul, se ia spuma si se lasa sa fiarba pana se leaga ca un serbet. ##END STEP##

##STEP##

Se pun cuburile de pepene, putina vanilie si se dau un sfert de ora la o parte sa-si lase pepenele zeama. ##END STEP##

##STEP##

Se pune apoi sa fiarba la foc iute. ##END STEP##

##STEP##

Cand dulceata este aproape gata se adauga zeama de lamaie. ##END STEP##

##STEP##

Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa. ##END STEP##