Cum se prepara un tort de ciocolata

Daca va plac torturile de ciocolata, insa nu va incumetati sa faceti unul, deoarece vi se pare ca acest lucru este foarte complicat, iata o reteta simpla si rapida, la indemana oricui:

Ingrediente:

- 192 g de faina

- 200 g de zagar

- 7 g de sare

- 2 g bicarbonat de sodiu

- 43 g de cacao

- 15 ml de otet

- 90 ml de ulei

- 5 ml de esenta de vanilie sau 2 ml de extract de vanilie (optional)

- 200 ml de apa

- 2 oua

Metoda de preparare:

##STEP##

Cerneti igredientele uscate: faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si cacaua. Puneti toate ingredientele intr-o sita si miscati-o, pentru a elimina cocoloasele. ##END STEP##

##STEP##

Amestecati bine ingredientele umede: otetul, vanilia, apa si ouale. Unele persoane le amesteca intr-un bol separat, inainte de a le adauga peste ingredinetele uscate, iar altele le adauga pe rand. ##END STEP##

##STEP##

Incorporati ingredientele umede in cele uscate, fara a amesteca prea mult compozitia. ##END STEP##

##STEP##

Turnati compozitia intr-o tava rotunda de copt, tapetata cu faina. Uleiul si faina vor impiedica compozitia sa se lipeasca de tava. ##END STEP##

##STEP##

Coaceti tortul la 175 °C, timp de 30 de minute. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce l-ati scos din cuptor, lasati blatul sa se raceasca, inainte de a-l decora. ##END STEP##