Daca vrei sa inlocuiesti clasica crema de vanilie cu una mai consistenta, incearca crema de vanilie cu spuma de albus.
Ingrediente:
1/2 litru lapte,
1/2 baton vanilie sau 2 pachetele de zahar vanilat,
4 oua,
175 grame zahar,
80 grame faina,
4 albusuri.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune o bucata de vanilie intr-o cratita cu laptele clocotit. ##END STEP##
##STEP##
Se acopera si se lasa sa stea astfel un sfert de ora, ca sa se parfumeze laptele. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca bine intr-un castron ouale intregi cu zaharul si faina si se toarna laptele fierbinte, cate putin, amestecand continuu cu lingura de lemn. ##END STEP##
##STEP##
Se pune apoi pe masina la foc potrivit, amestecand mereu, pentru a nu se prinde crema pe fund. Cand incepe sa fiarba, se freaca repede si viguros, ca sa se desfaca toti cocolosii si se da la o parte batand inca catva timp crema cu o furculita. ##END STEP##
##STEP##
Cand este gata, se ia de la foc si cat este inca fierbinte, se adauga patru albusuri batute spuma. ##END STEP##
Se amesteca repede si se lasa sa se racoreasca inainte de a fi folosita.