Crema de gris cu vanilie este un dulce excelent care poate fi preparat in orice sezon.
Ingrediente:
un litru apa,
150 grame zahar,
zeama de la o lamaie,
100 grame gris.
Pentru crema de vanilie:
1/2 litru lapte,
1/2 baton vanilie sau 2 pachetele de zahar vanilat,
4 oua,
175 grame zahar,
80 grame faina.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune la foc intr-o cratita apa cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba cinci minute in clocote. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna grisul in ploaie si se mai fierbe cinci minute, amestecand ca sa nu aiba cocolosi sau sa se prinda pe fund. ##END STEP##
##STEP##
Se rastoarna intr-un castron si se bate fierbihte cu telul, cel putin 20 minute, pana se raceste complet si creste ca o spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna intr-o forma udata cu apa si se da la rece, de preferinta pe gheata, cel putin 3 - 4 ore (preferabil din ajun pana a doua zi). Se desface usor pe margine cu un cutitas, se rastoarna si se serveste cu crema de vanilie. ##END STEP##
Pont: Lamaia poate fi inlocuita cu putina sare de lamaie dizolvata in apa in care se adauga vanilie sau o lingura de apa de flori.