Jeleul de fructe este un desert delicios apreciat atat de catre copii, cat si de catre adulti.
Ingrediente:
½ litru vin alb,
250 grame zahar,
zeama si coaja de la doua portocale mijlocii,
8 foi de gelatina,
o portocala pentru garnitura.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune sa se topeasca zaharul cu jumatate litru de vin alb. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga zeama de portocale, putina coaja de portocala si gelatina, inmunata cu 2-3 linguri de apa fierbinte. ##END STEP##
##STEP##
Se acopera si se tine un sfert de ora pe marginea aragazului.
##STEP##
Se strecoara printr-un servet. Se toarna intr-o forma cu strat de grosimea degetului si se da la rece sa se prinda. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza un rand de felii de portocale, se toarna restul de zeama si se da la rece. ##END STEP##
Mod de servire:
Se rastoarna si imprejur se pun felii de portocala.