Pentru torturile glasate se poate realiza o glazura simpla din zahar, glucoza si rom sau vanilie alba sau trecuta prin carmin pentru a oferi produsului final mai multa culoare.
Ingrediente:
500 grame zahar,
o lingura de glucoza,
rom sau vanilie.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune intr-un cazanel zaharul cu apa rece cat sa-l cuprinda. Se tine pe marginea masinii, amestecand usor pana ce s-a topit zaharul. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga glucoza, se da cazanelul la foc bun si se lasa sa fiarba fara sa mai amestecam cu lingura. Avem grija cand fierbe siropul sa stergem marginile cu o carpa curata inmuiata in apa rece. ##END STEP##
##STEP##
Acesta operatie se face pentru a dizolva broboanele de zabar ce se lipesc de peretii cazanelului in timpul fiertului si care uscandu-se cad inauntru si fac sa se zahariseasca siropul. ##END STEP##
##STEP##
Aceasta este destul de legat atunci cand luam o picatura de sirop intre degete si il simtim ca un clei gros. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte si se stropeste siropul cu cateva picaturi de apa, ca sa nu se prinda o pojghita deasupra. Se lasa sa se raceasca cat putem tine degetul si se amesteca cu o vergea de lemn, adaugand siropul din margine spre mijloc si frecand mereu pana se albeste. ##END STEP##
Mod de pastrare:
Glazura astfel obtinuta se poate pastra multa vreme intr-un borcan.
Intrebuintare glazura simpla de zahar:
Pentru ca tortul sa fie si mai lucios, inainte de a fi glasat se imbiba deasupra cu sirop oarecare sau se unge cu o marmelada subtire de caise.
Prajiturile mici se iau de margini cu doua degete, se introduc pe jumatate Iin glazura, ajutandu-ne ca sa le scoatem cu o furculita speciala cu trei dinti si se asaza la rand pe o tabla curata.
Pont: Pentru ca glazura din zahar sa fie mai aromata se adauga la glazura alba doua linguri de rom.