Glazura marmorata se obtine din doua glazuri contrastante la culoare cum ar fi glazura alba de zahar si glazura de ciocolata.
Ingrediente:
- glazura alba de zahar
- glazura alba de ciocolata sau cacao.
Mod de pregatire:
##STEP##
Se imbraca tortul cu o glazura alba de zahar. Intre timp avem pregatit la indemana o glazura de ciocolata, de cafea sau oricare alta, de culoare inchisa. ##END STEP##
##STEP##
Inainte ca prima sa se fi uscat facem cu glazura de culoare inchisa, pe care am pus-o intr-un cornet de hartie, dungi subtiri paralele, ca la 2-3 cm distanta Intre ele. ##END STEP##
##STEP##
Cu varful unui cutit tragem alte dungi perpendiculare pe cele dintai, la 4 cm distanta unele de altele, cutitul abia sa intre in glazura. ##END STEP##
##STEP##
Intre acestea din urma tragem alte dungi care sa porneasca in sens opus celor din urma cu varful cutitului amestecand usor culoarea liniilor inchise, astfel incat pe fondul alb sa se obtine un efect marmorat. ##END STEP##