Crema de castane o data preparata se asociaza cu biscuiti, sirop de rom si frisca.
Ingrediente:
40 castane.
Sirop:
400 grame zahar si 1 1/2 pahar apa,
vanilie,
150 grame unt,
2 linguri rom,
10 - 12 biscuiti.
Mod de preparare:
##STEP##
Se cresteaza coaja castanelor si se fierb o ora intr-o oala. Se curata de coaja. ##END STEP##
##STEP##
Se fierb apoi cu apa cat sa le cuprinda, pana se moaie. Se scurg bine de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se trec prin masina de tocat si pe urma prin sita. Se face un sirop gros din zahar si apa. ##END STEP##
##STEP##
Cand este bine legat, se toarna incet peste castane, se amesteca, apoi se pune cu totul la foc, impreuna cu vanilia, frecand mereu ca sa nu se prinda pe fund. ##END STEP##
##STEP##
Se tine pana se ingroasa. Se freaca unt foare proaspat, se amesteca cu castanele racorite si se adauga romul. ##END STEP##
##STEP##
Se imbiba cativa biscuiti cu sirop cu rom si se asaza pe o farfurie, astfel incat sa formeze un fund peste care se va pune crema, cu cornetul de panza sau de hartie, in randuri unele peste altele, in forma de cuib. ##END STEP##
Mod de servire:
In golul de la mijloc se asaza frisca batuta cu zahar. Crema de castane cu biscuiti si frisca se serveste rece.