Afla cum se face crema de castane

Crema de castane o data preparata se asociaza cu biscuiti, sirop de rom si frisca.

Ingrediente:

40 castane.

Sirop:

400 grame zahar si 1 1/2 pahar apa,
vanilie,
150 grame unt,
2 linguri rom,
10 - 12 biscuiti.

Mod de preparare:

##STEP##

Se cresteaza coaja castanelor si se fierb o ora intr-o oala. Se curata de coaja. ##END STEP##

##STEP##

Se fierb apoi cu apa cat sa le cuprinda, pana se moaie. Se scurg bine de apa. ##END STEP##

##STEP##

Se trec prin masina de tocat si pe urma prin sita. Se face un sirop gros din zahar si apa. ##END STEP##

##STEP##

Cand este bine legat, se toarna incet peste castane, se amesteca, apoi se pune cu totul la foc, impreuna cu vanilia, frecand mereu ca sa nu se prinda pe fund. ##END STEP##

##STEP##

Se tine pana se ingroasa. Se freaca unt foare proaspat, se amesteca cu castanele racorite si se adauga romul. ##END STEP##

##STEP##

Se imbiba cativa biscuiti cu sirop cu rom si se asaza pe o farfurie, astfel incat sa formeze un fund peste care se va pune crema, cu cornetul de panza sau de hartie, in randuri unele peste altele, in forma de cuib. ##END STEP##

Mod de servire:

In golul de la mijloc se asaza frisca batuta cu zahar. Crema de castane cu biscuiti si frisca se serveste rece.