Afla cum se face crema caramel

Crema caramel se mai numeste si crema de vanilie caramelizata.  

Ingrediente:

½ litru lapte,
4 linguri zahar,
4 oua,
vanilie,
5 linguri zahar pentru imbracat forma.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. ##END STEP##

##STEP##

Se tine la inceput pe marginea masinii pana se topeste zaharul, apoi se impinge pe foc bun si se lasa sa dea in clocot. ##END STEP##

##STEP##

Se bat intr-un castron ouale atat ca sa se amestece bine albusul cu galbenusul. Peste acestea se toarna incet, amestecand continuu, laptele cu zaharul. ##END STEP##

##STEP##

Se pun trei linguri de zahar intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc si cu peretii drepti sau, la nevoie, intr-o oala de marime potrivita pentru cantitatea de mai sus. ##END STEP##

##STEP##

Se tine pe foc bun pana se arde zaharul, fara sa se innegreasca, deoarece ar da un gust amar cremei. ##END STEP##

##STEP##

Se pleaca forma pe toate partile pentru ca peretii sa se acopere cu zaharul ars pana la inaltimea la care va ajunge crema. ##END STEP##

##STEP##

Se strecoara compozitia si se toarna in forma imbracata cu zaharul ars. Se acopera si se asaza forma intr-un vas cu apa clocotita. ##END STEP##

##STEP##

Se da la cuptor, se tine sa fiarba la foc mic 45 minute. Se incearca cu un pai. ##END STEP##

##STEP##

Daca paiul iese curat, se poate da crema la o parte. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa se raceasca in vasul cu apa, iar cand este rece, se desprinde crema de pe marginea de sus cu un cutit si se rastoarna pe farfurie. ##END STEP##