Un desert racoros de vara este casata cu fructe. Afla cum se prepara din aceasta reteta.
Ingrediente:
- 500 grame fragi alesi,
- 300 grame zahar,
- 3 dl apa,
- zeama de la o lamaie,
- 3 linguri frisca batuta (facultativ).
Mod de preparare:
##STEP##
Se spala fragii si se scurg bine. ##END STEP##
##STEP##
Se trec prin sita, astfel incat sa se obtina 1/2 kg de piure. ##END STEP##
##STEP##
Se face separat un sirop de zahar cu apa, care se fierbe doua minute pe foc iute. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cu fragii, fara sa se mai tina pe foc, si dupa ce s-a racorit, se adauga, dupa dorinta, zeama de la o lamaie si putina frisca batuta. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cu 300 grame de frisca batuta. Se poate folosi orice alt fruct. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna compozitia intr-o forma speciala de inghetata, se acopera ermetic cu capacul, se pune intr-o galeata cu gheata si sare si se lasa 3 - 4 ore, pana se Intareste cat trebuie. ##END STEP##
##STEP##
Nu se misca in timpul cat este pusa la gheata. Nu trebuie lasata sa inghete prea mult, deoarece pierde din aroma. ##END STEP##