O reteta racoroasa si gustoasa de vara este budinca de visine.
Dar, daca va este pofta de aceasta budinca atunci cand pe piata nu se gasesc visine proaspete, se pot folosi pentru prepararea retetei si fructe din compot.
Ingrediente:
- 500 g visine,
- 150 g unt proaspat,
- 6 oua,
- 150 g zahar,
- o ceasca de pesmet,
- o lingurita de scortisoara,
- unt si pesmet pentru tapetat forma.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata visinele de samburi, se presara o lingura de zahar pisat si se lasa sa stea o ora.##END STEP##
##STEP##
Se freaca spuma untul, la care se adauga galbenusurile si zaharul. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cu o ceasca de pesmet si cu o lingurita de scortisoara. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga visenele scurse bine si la urma albusurile spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna compozitia Intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace la cuptor o ora. ##END STEP##
Mod de servire:
Se rastoarna, se serveste cu sirop de visine.