Aceasta reteta dulce asezonata cu sos de vanilie poate fi pregatita inclusiv pentru masa de Craciun.
Ingrediente:
- 100 g miez de franzela,
- ½ lapte,
- o portocala,
- 150 g unt proaspat,
- 150 g zahar,
- 6 oua,
- coaja de portocala zaharisita,
- unt pentru uns forma.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierbe miezul de paine cu lapte pana se face ca o pasta. Se trece prin sita. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cu zeama strecurata de la o portocala frumoasa. ##END STEP##
##STEP##
Separat se freaca untul cu galbenusurile, cu zaharul pisat si putina coaja rasa de portocale. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca totul cu painea, se adauga o bucata de portocala zaharisita, taiata marunt, iar la urma albusurile spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si se fierbe ¾ de ora in baie de apa. ##END STEP##
Mod de servire:
Budinca de portocale cu sos de vanilie se serveste calda sau rece.