O budinca desert delicioasa, dar usor de preparat este budinca de piscoturi. Aceasta se poate combina cu sos de zahar ars si crema de vanilie.
Ingrediente:
- 150 g piscoturi,
- 50 g stafide,
- o lingura de fructe zaharisite,
- ½ l lapte,
- 120 g zahar,
- ½ baton de vanilie sau zahar vanilat,
- 3 oua,
- unt pentru uns forma.
Mod de preparare:
##STEP##
Intr-o forma rotunda de tabla, cu peretii drepti, bine unsa cu unt, se asaza piscoturile. ##END STEP##
##STEP##
Printre randuri se pun stafide si bucatele mici de fructe zaharisite. Ultimul rand de piscoturi trebuie sa fie ceva mai jos decat marginile formei. ##END STEP##
##STEP##
Separat se face o crema de vanilie din ½ litru de lapte fierbinte, cu 120 g zahar si o jumatate de baton de vanilie. ##END STEP##
##STEP##
Se tine la foc pana se topeste zaharul. Se bat ouale intr-un castron si se toarna incet laptele, amestecand intr-una. ##END STEP##
##STEP##
Se strecoara crema si se toarna putin cate putin peste piscoturile din forma; se lasa sa stea 10 minute, ca sa fie bine patrunse de crema, inainte de a se pune la foc. ##END STEP##
##STEP##
Se acopera si se pune sa fiarba 40 de minute la cuptor, in baie de apa. ##END STEP##
##STEP##
Cand budinca este gata se lasa 10 minute de o parte, sa se mai racoreasca in forma, se rastoarna si se serveste calda, cu sos de zahar ars. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sirop potrivit de legat din zahar si apa. Se freaca doua linguri de cacao si o lingurita de fecula cu putina apa rece pana se desfac toti cocolosii. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna cate putin sirop, amestecand continuu si se pune pe foc sa dea cateva clocote, pana incepe sosul sa se ingroase. ##END STEP##
La fel se poate pregati budinca cu cafea sau budinca de cacao. Preparatul se serveste cald sau rece.