O reteta ce poate fi servita ca desert este budinca de mere.
Ingrediente:
- 500 g mere,
- 6 oua,
- 150 g unt,
- 150 g zahar vanilat,
- 100 g faina,
- 2 linguri de rom,
- 50 g migdale (facultativ),
- unt si pesmet pentru tapetat forma.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata merele si se dau prin razatoare. Se presara o lingura de zahar si 2 linguri de rom. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca intr-un castron galbenusurile, untul si zaharul vanilat. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga faina, amestecand bine ca sa nu se faca coloase. ##END STEP##
##STEP##
Se pun merele, cateva migdale curatite si taiate marunt si, la urma, albusurile spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se unge o forma cu unt, se presara pesmet, se toarna compozitia si se coace la cuptor o ora. ##END STEP##
Mod de servire:
Se rastoarna, se serveste calda, cu sirop de fructe.