O reteta dulce pentru masa de seara foarte apreciata de copii este budinca de gris cu cacao.
Ingrediente:
- patru cesti lapte,
- cinci linguri zahar,
- vanilie,
- o ceasca gris,
- unt proaspat cat o nuca,
- sare,
- trei linguri zahar pentru glazura
- 4 oua,
- 2 linguri de cacao,
- unt pentru uns forma.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina. ##END STEP##
##STEP##
Cand laptele clocoteste, se toarna cu incetul, sa cada in ploaie, o ceasca nu prea plina de gris, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi. ##END STEP##
##STEP##
Cand grisul incepe din nou sa fiarba, se adauga o bucatica de unt proaspat cat o nuca si un praf de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba incet, amestecand, circa 15 minute, pana ce grisul a absorbit tot laptele. ##END STEP##
##STEP##
Se tine seama ca prin racire compozitia se intareste. Se scoate vanilia, se adauga galbenusurile puse pe rand, apoi albusurile spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se desparte compozitia in doua. In jumatate din ea se pun 2 linguri de cacao inmuiata cu putin lapte. ##END STEP##
##STEP##
Se unge o forma cu unt, se pune un rand de gris cu cacao, se apasa si se netezeste bine cu lingura, apoi un rand de gris fara cacao si asa mai departe pana se asaza toata compozitia in forma. ##END STEP##
##STEP##
Se inchide cu capacul, se fierbe in cuptor in baie de apa, o ora. ##END STEP##
Mod de servire:
Se rastoarna in farfurii si se serveste cu sos de vanilie.