Carnea de porc ramane in topul preferintelor romanilor. Sunt nenumarate retete care contin acest tip de carne, multe dedicate sarbatorilor de iarna. Nu despre una dintre acestea vom scrie astazi, ci despre o reteta care se preteaza perioadei de primavara, mai exact lunii mai. Este vorba despre papricasul de porc.
Ai nevoie de o jumatate de ora pentru a gati papricas de porc. Specialistii in bucatarie considera ca aceasta reteta este de dificultate medie.
Ingrediente:
- 4 limbi de porc;
- zeama in care au fiert limbile;
- 2 cepe de marime medie;
- 2 morcovi;
- 250 mililitri de lapte integral;
- 70 grame de unt;
- 150 mililitri de smantana integrala;
- 3 linguri de faina trecuta prin sita;
- o lingura de paprika dulce;
- patrunjel verde;
- leustean verde;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust
Mod de preparare:
- curata morcovii si da-i pe razatoare;
- taie ceapa julien;
- pune morcovul, ceapa si 50 grame de unt intr-o tigaie;
- fierbe limbile intr-o oala cu apa cat sa le acopere;
- taie limbile felii;
- adauga in tigaie carnea taiata felii;
- adauga in tigaie cate putina zeama in care au fiert limbile;
- dupa ce s-a inmuiat ceapa, adauga paprika si inca 200 mililitri de zeama;
- acopera tigaia cu un capac si lasa amestecul sa fiarba pentru 5 minute la foc mare;
- pregateste sosul bechamel. Intr-un bol, amesteca untul ramas(20 grame), sarea, piperul, laptele, smantana si faina.
- toarna sosul in tigaie si mai fierbe amestecul inca 5 minute la foc mic, amestecand constant.
- cand amestecul e suficient de gros, opreste focul si adauga verdeata tocata
- serveste papricasul cu mamaliguta. Merge si cu paste
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Papricas de vitel