Cum sa prepari pui cu miere. Reteta din Maroc

Te gandesti sa prepari rapid ceva din pui, dar te-ai cam saturat de retetele clasice? In acest caz, aceasta reteta marocana este pentru tine! E o combinatie de condimente aromate cu dulceata mierii si smochinelor. Rezulta un preparat savuros si echilibrat.

Pui cu miere si smochine. Ingrediente:

- un kg de pulpe de pui (sau un pui intreg taiat bucati);

- 2 cepe mari, tocate fin;

- 3 catei de usturoi, maruntiti;

- 2 linguri de ulei de masline;

- o lingurita de scortisoara;

- o lingurita de ghimbir pudra;

- o lingurita de curcuma;

- o jumatate de lingurita de sofran/turmeric;

- o lingurita de chimion macinat;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust;

- o lingura de miere;

- 200 g de smochine uscate (sau proaspete);

- 500 ml supa de pui (sau apa);

- o mana de migdale prajite (optional)

- o legatura de coriandru sau patrunjel proaspat, tocat.

Pui cu miere si smochine. Mod de preparare:

- incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca sau intr-un tajine.

- adauga bucatile de pui si rumeneste-le pe toate partile, apoi scoate-le pe o farfurie.

- caleste ceapa si usturoiul, in aceeasi tigaie, pana devin translucide.

- adauga scortisoara, ghimbirul, curcuma, sofranul si chimionul, amestecand bine.

- muta puiul inapoi in tigaie si toarna supa de pui peste el.

- acopera si lasa sa fiarba la foc mic timp de 45 de minute, pana cand carnea este frageda.

- dupa 30 de minute de fierbere, adauga smochinele si mierea, amestecand usor.

- gateste inca 10-15 minute, pana cand sosul se ingroasa si smochinele se inmoaie.

- presara coriandru/patrunjel proaspat si migdalele prajite deasupra.

- serveste alaturi de couscous sau paine marocana.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Papricas de pui cu galuste