Cotletul de miel cu sparanghel alb iti va bucura, cu siguranta, intreaga familie de Paste. Asta daca il gatesti cum trebuie. Daca nu ai incercat aceasta reteta pana acum, iti dam o mana de ajutor.
Ingrediente:
- 8 cotlete de miel;
- 4 catei de usturoi;
- 5 linguri de ulei masline;
- cateva crengute de rozmarin;
- frunze de busuioc;
- sare de mare;
- piper macinat;
- un manunchi de sparanghel alb;
- 50 grame de unt;
- 200 grame de rucola.
Mod de preparare:
- spala cotletele si aseaza-le pe un platou.
- stropeste cotletele cu ulei de masline si asezoneaza cu sare de mare si piper proaspat macinat.
- adauga cateii de usturoi taiati felii, crengutele de rozmarin si frunzele de busuioc.
- amesteca bine cotletele, acopera cu folie alimentara si baga produsul la frigider 2-3 ore sau peste noapte.
- inainte de pregatirea cotletelor, pregateste sparanghelul. Rupe, in primul rand, partea lemnoasa. Indoaie sparanghelul si se va rupe singur exact de unde trebuie.
- curata sparanghelul cu un cutit.
- fierbe sparanghelul in apa cu sare. Cand este fiert cam pe jumatate, scoate-l intr-o sita.
- soteaza, apoi, sparanghelul in unt pentru 2 minute. Sparanghelul trebuie sa ramana usor crocant.
- scoate cotletele de miel cu o ora inainte de a le pregati pentru a le lasa sa ajunga la temperatura camerei. Aseaza-le pe gratarul incins pentru a forma o crusta si a pastra sucurile in interiorul carnii. Gateste-le aproximativ 6 minute pe fiecare parte.
- aseaza sparanghelul pe o farfurie, apoi formeaza un pat de rucola peste care vei aseza cotletele.
Pofta buna!