Iti place carnea crud-uscata? Daca da, afla ca o poti pregati in propria gospodarie. Reteta e simpla si iti aduce economii. In 4 zile, vei putea manca din carnea preferata. De asemenea, carnea crud-uscata este excelenta ca aperitiv la un pahar de bere.
Carne crud-uscata. Ingrediente:
- 2 kilograme de muschiulet de porc;
- sare;
- o lingura de chimen;
- o lingura de boabe de coriandru;
- o lingurita de fulgi/ boia de ardei iute;
- 2 linguri de boia de ardei dulce;
- 6-7 catei de usturoi.
Carne crud-uscata. Mod de preparare:
- spala si usuca muschiuletul de porc;
- taie muschiuletul in bucati, astfel incat acestea sa incapa intr-o caserola fara probleme;
- tavaleste bucatile de carne prin sare;
- aseaza bucatile de carne in caserola, in straturi;
- acopera caserola cu un capac si introdu-o la frigider pentru o zi. Carnea va prinde astfel sare;
- spala bine de tot carnea, astfel inat sa se curete sarea de pe suprafata sa;
- pune carnea intr-un castron si aciper-o cu apa rece;
- las-o la inmuiat pentru o ora. In aceasta perioada, spal-o si schimba apa de 2 ori;
- usuca bucatile de carne folosind niste prosoape de hartie;
- toaca usturoiul;
- amesteca usturoiul tocat, coriandrul zdrobit in mojar, fulgii/boia de ardei iute, boia de ardei dulce si chimenul;
- presara bucatile de carne cu amestecul condimentat. Amesteca bine, raspandind condimentele pe toate partile bucatilor de carne.
- pune bucatile de carne intr-un castron adanc, in straturi.
- infige bucatile de carne pe bete de lemn(pentru frigarui), fara sa le lipesti.
- leaga o bucata de sfoara de capetele fiecarui bat de lemn;
- atarna carnea intr-un loc racoros si ventilat;
- lasa carnea la uscat timp de 3 zile(72 ore);
- scoate carnea crud-uscata de pe bete;
- taie carnea in felii subtiri si gata! E numai buna de mancat!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci bujenita de porc