Azi iti prezentam o delicatesa ideala pentru masa de sarbatori, mai ales daca te-ai saturat de preparatele din porc. Ne referim la bibilica umpluta la cuptor!
Bibilica umpluta la cuptor. Ingrediente:
- o bibilica matura(sa aiba macar un kilogram);
- 300 grame carne tocata de vitel/pui;
- organele interne ale bibilicii;
- 20 grame de slanina afumata;
- un ou mediu;
- 2 linguri de smantana pentru gatit;
- 2 frunze de salvie;
- o jumatate de lingurita de rozmarin tocat;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust.
Bibilica umpluta la cuptor. Ingrediente pentru uns:
- 40 grame de unt;
- 6 grame de trufa neagra rasa;
- un sfert de lingurita de sare;
- un sfert de lingurita de piper.
Bibilica umpluta la cuptor. Ingrediente pentru garnitura:
- un mar rosu;
- 5 cartofi mici;
- 5 morcovi mici;
- 2 linguri de ulei de arahide;
- 100 mililitri de supa concentrata de legume;
- 3 catei de usturoi;
- o lingurita de piper boabe;
- sare, dupa gust;
- o crenguta de rozmarin.
Bibilica umpluta la cuptor. Mod de preparare:
- curata bine bibilica de pene(parleste-o daca e cazul);
- elimina ghearele, gatul, varfurile aripilor si curata-i tartita;
- scoate-i organele interne, avand grija sa elimini cu atentie punguta de fiere;
- taie inimioara in 2;
- curata pipota si tai-o in doua;
- spala bine organele si tamponeaza-le cu prosoape de bucatarie;
- pune carnea tocata in robot, adauga organele curatate, slanina, salvia si rozmarinul, oul, smantana, sarea si piperul;
- mixeaza ingredientele pana cand obtii un amestec omogen;
- umple bibilica cu umplutura obtinuta;
- coase bibilica pentru ca umplutura sa nu dea pe afara in timpul gatirii;
- prepara untul aromatizat. Amesteca untul moale cu trufa rasa pe razatoare mica, sare si piper dupa gust;
- unge bibilica cu untul aromatizat;
- pune in forma uleiul de arahide si bibilica, cateii de usturoi intregi, necuratati, dar spalati bine, piperul boabe, crenguta de rozmarin si supa de legume;
- acopera forma cu folie de aluminiu si da-o in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsiua, timp de 60 minute;
- elimina apoi folia de aluminiu, adauga morcovii curatati si taiati pe lungime in 4, marul curatat si feliat si cartofii taiati in patru;
- mai coace bibilica inca jumatate de ora, stopind-o cu sosul din foma la fiecare 5 minute.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Mananca sanatos! Beneficiile carnii de bibilica