Cum sa faci praz cu carne

Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa nu profiti de gustul sau minunat. Mai ales intr-o combinatie reusita cu carnea.

Ingrediente:

- 700 grame de carne macra;

- 4 cepe mari;

- 2 linguri de orez;

- o felie paine;

- 3 linguri de ulei;

- 6 rosii sau o lingura de bulion;

- sare;

- piper;

- marar tocat;

- smantina.

Mod de preparare:

- tocatura se face fel ca in cazul sarmalelor cu varza.

- taie prazul, bucati lungi de 6-7 cm.

- opareste prazul si trage-i miezul (in asa fel incat sa obtii tuburi).

- umple prazul cu tocatura si asaza-l in cratita.

- peste un rand de praz umplut, pune praz fin taiat (cel ramas).

- pune rosiile fierte si strecurate (sau bulionul) si adauga apa ca sa fie bucatile de praz de-abia acoperite.

- pune la fiert si, cand este aproape gata, da-l la cuptor pana ce scade bine.

- serveste-l cu smantana.

Pofta buna!