Cum sa faci OSTROPEL de PUI

Iti place sa mananci carne? Daca nu consumi un preparat pe baza de carne intr-o zi, te simti, parca, nesatul? Nu e chiar un comportament sanatos, mai ales in perioadele de canicula. Daca nu poti si nu poti altfel, macar incearca sa mananci proteinele dintr-o carne mai putin grea. Iata o idee.

Astazi, te invatam cum sa prepari ostropel de pui. Cum iti spuneam si mai sus, o mancare foarte gustoasa, pe baza de carne si deloc grea!

Ingrediente:

- 600 grame de piept de pui;

- 100 mililitri de ulei;

- 2 cepe;

- 2 morcovi;

- 50 grame de faina;

- 2 rosii;

- 6 catei de usturoi;

- 25 mililitri de vin alb;

- o jumatate de kilogram de cartofi;

- o legatura de patrunjel;

- sare;

- apa.

Mod de preparare:

- curata, spala, portioneaza si sareaza pieptul de pui.

- curata, spala si taie marunt morcovii si ceapa.

- curata usturoiul si taie-l marunt.

- cerne faina.

- curata rosiile de pielite si toaca-le marunt.

- curata, spala si taie in cuburi cartofii, dupa care pune-i la fiert in apa cu sare.

- inabusa carnea de pui, ceapa si morcovii in ulei cu 100 ml apa.

- adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, rosiile si sarea.

- completeaza cu 500 ml apa si fierbe amestecul aproximativ 20 minute.

- strecoara sosul obtinut peste bucatile de carne.

- adauga usturoiul si mai lasa sa fiarba inca 15 minute.

- la final, adauga vinul si patrunjelul tocat marunt si potriveste cu sare.

Pofta buna!