Cum sa faci ginamay. Reteta originala

Cum sa faci ginamay. Reteta originala

Ginamay este un fel de mancare traditional din Filipine, in special din regiunea Visayas. E vorba mai exact despre un tip de tocanita din carne de porc tocata marunt si gatita cu sos de soia, rosii, mazare, plus alte ingrediente.

Ginamay. Ingrediente:

- 500 grame de carne de porc tocata marunt (se poate folosi si carne de vita).

- o ceapa medie, tocata.

- 4 catei de usturoi, maruntiti.

- 2 rosii mari, tocate.

- 2 linguri de sos de soia (toyo).

- o lingura de sos de stridii (optional).

- o lingurita de zahar.

- o cana de mazare verde (proaspata/congelata).

- un morcov mic, taiat cubulete.

- un cartof mic, taiat cubulete (optional).

- o jumatate de cana de apa/supa de pui.

- o frunza de dafin.

- o lingurita de piper negru macinat.

- sare, dupa gust.

- 2 linguri de ulei.

Ginamay. Mod de preparare:

- soteaza aromele. Intr-o tigaie adanca sau wok, incalzeste uleiul si caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii.

- adauga carnea. Pune carnea tocata si gateste la foc mediu, amestecand constant pana isi schimba culoarea si incepe sa elimine grasime.

- adauga rosiile. Amesteca rosiile tocate si gateste pana se inmoaie si formeaza un sos usor.

- condimenteaza. Adauga sosul de soia, sosul de stridii (daca folosesti), zaharul, piperul si frunza de dafin.

- amesteca bine.

- adauga apa sau supa si lasa sa fiarba la foc mic cam 15 minute, pana cand carnea este frageda si aromele s-au combinat.

- adauga morcovii si cartofii (daca folosesti) si mai gateste 5 minute.

- adauga mazarea si mai lasa pe foc 2-3 minute, pana cand legumele sunt gatite, dar isi pastreaza textura.

- gusta si mai adauga sare, daca simti nevoia.

- opreste focul si lasa mancarea sa se odihneasca 5 minute inainte de servire.

- serveste ginamay fierbinte, cu orez alb aburit.

- decoreaza gunamay, daca doresti, cu ceapa verde tocata sau ardei iute feliat pentru un plus de aroma.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Topul celor mai tari mancaruri traditionale din India

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de vita se marineaza pentru imbogatirea aromei si pentru fragezire. Exista mai multe retete de marinare....
Ai carne de capra in casa? Daca da, probabil ca stii sa o prepari in cele mai...