Varza dulce cu carne de vita

Varza dulce cu carne de vita

Varza dulce se poate pregati cu carne de porc, de pasare, dar si de vita.

Daca folositi carne de vaca, puneti-o devreme la foc pentru ca dureaza mai mult pana fierbe. Indicat este sa alegeti pentru varza dulce o bucata de carne de vitel.

Ingrediente:

- 600 grame carne,
- o varza frumoasa (cam de 1 kg),
- o ceasca de bors,
- o lingura de bulion sau 4 rosii mijlocii,
- un ardei gras,
- 3 linguri de untura, sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea in bucati potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Se prajesc in cratita cu o lingura de untura. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. ##END STEP##

##STEP##

Se pune sare si se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. ##END STEP##

##STEP##

Se taie o varza sau doua, marunt ca fideaua. ##END STEP##

##STEP##

Se da sare si se stoarce cu mana pentru ca sa iasa apa din ea. ##END STEP##

##STEP##

Se pune in cratita cu carne cand aceasta este pe jumatate fiarta si se adauga o lingura buna de untura. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna deasupra bors fiert separat si bine limpezit. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba o ora. Se gusta de sare, se pune bulion de rosii sau cateva rosii taiate felii. ##END STEP##

##STEP##

Se tine cel putin o ora la cuptor. Dupa ce s-a asezat varza, nu se mai da cu lingura, se misca numai cratita intr-o parte si in alta, ca sa nu se prinda pe fund. ##END STEP##

##STEP##

Daca este prea scazuta, se mai adauga putina apa. ##END STEP##

Mancarea cu varza este mult mai gustoasa pregatita din ajun.