Varza acra cu costita afumata de porc se pregateste la fel ca varza murata cu carne.
Ingrediente:
- o varza murata cam de 1 kg,
- 300 g costita afumata de porc,
- 3 linguri untura,
- o crenguta marar uscat,
- 2 linguri bulion
- 10 boabe piper, sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie o varza mare, murata, in felii. Daca este prea acra, se spala intr-o apa sau doua si se scurge bine. ##END STEP##
##STEP##
Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in felii groase de un deget. ##END STEP##
##STEP##
Daca slanina este prea sarata, se va tine catva timp in apa. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza pe fundul cratitei unsa cu grasime un rand de felii de varza, apoi un rand de slanina, urmand asa pana se termina varza si slanina. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga o ceasca de apa si untura. ##END STEP##
##STEP##
Aceasta mancare nu este gustoasa decat grasa si bine scazuta. Trebuie sa fiarba inabusit cel putin trei ore. ##END STEP##
##STEP##
Cand este aproape gata, se adauga cateva boabe de piper, marar uscat si bulion indoit cu apa. ##END STEP##
##STEP##
Daca in timpul fiertului scade prea tare, se adauga putina apa. ##END STEP##
Este mult mai gustoasa incalzita a doua zi. Se serveste cu ardei iute si mamaliga.