Snitelul vienez se obtine din carne de vita data prin faina, ou si pesmet.
Pentru ca snitelele vieneze sa iasa fragede, carnea se portioneaza in bucati potrivite in curmezis, iar apoi bucatile taiate se bat cu ciocanul de snitele.
Ingrediente:
- 750 g carne de vitel,
- o lingura de faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de untura (se poate amesteca cu ulei), sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie carnea felii de 1 cm grosime. ##END STEP##
##STEP##
Bucatile de carne se bat usor cu ciocanul de lemn, astfel incat sa fie subtiate aproape la jumatate. Se sareaza dupa gust. ##END STEP##
##STEP##
Se dau prin faina, ou batut si apoi se trec prin pesmet foarte fin. ##END STEP##
##STEP##
Se infierbanta o lingura de untura si o lingura de ulei intr-o tigaie. ##END STEP##
##STEP##
Cand grasimea este foarte fierbinte, se pun snitelele sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intorc pe cealalta parte. ##END STEP##
Mod de servire:
Snitelele vieneze se asaza pe o farfurie fierbinte si se servesc cu garnitura de legume asortate: fasole, mazare, cartofi, piure de spanac, sfecla rosie.