Aceasta reteta se poate prepara in orice sezon deoarece cartofi se gasesc pe piata mereu.
Musacaua se poate pregati cu cartofii cruzi sau fierti.
Ingrediente:
- 400 g cartofi,
- 400 g carne macra,
- un morcov,
- un cartof,
- 2 cepe,
- un ou,
- 2 linguri de smantana,
- sare, piper,
- 4 linguri de untura,
- o Iingura de pesmet,
- 4 rosii sau o lingura de bulion,
- o ceasca de zeama de carne sau apa.
Mod de preparare:
##STEP##
Cartofii cruzi se curata, se taie felii groase de un deget. ##END STEP##
##STEP##
Se prajesc foarte putin in untura, pe ambele parti. ##END STEP##
##STEP##
Se da prin masina carnea impreuna cu morcovul si cartoful crud. ##END STEP##
##STEP##
Se prajeste carnea si ceapa taiata marunt cu o lingura de untura. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce s-a racorit putin, se adauga un ou, smantana, sare si piper. ##END STEP##
##STEP##
Intr-o cratita unsa cu untura si presarata cu pesmet se asaza un rand de cartofi, un strat de carne, si asa mai departe, pana se termina carnea si cartofii. ##END STEP##
##STEP##
Este de preferat ca ultimul strat sa fie de cartofi. Deasupra se toarna o ceasca de zeama de carne cu o lingura de bulion de rosii, sau se prin cateva rosii taiate felii. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor sa scada. ##END STEP##
Mod de servire:
Cand este gata, se rastoama pe o farfurie si se consuma calda sau rece, dupa gust.